goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #94

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De Klimaatmars

Op zondag 10 maart zullen mensen uit het hele land zich verzamelen in Amsterdam om hun ongenoegen uit te spreken over het huidige klimaatbeleid. De geplande Nederlandse Klimaatmars volgt op eerdere Belgische protestacties en de scholierenactie eerder dit jaar. Amsterdam verwacht zondag zo’n 20.000 demonstranten en diverse organisaties hebben hun eigen acties opgezet en mensen opgeroepen om zich aan te sluiten bij de mars. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn zondag vanwege een vervelende aanhoudende griep, maar ik draag iedereen een warm hart toe en ik hoop dat jullie samen enorm veel herrie gaan maken voor het klimaat!

Vegan appeltaart bij HEMA

vegan appeltaart

HEMA is goed bezig de laatste tijd. Hun reclames worden steeds inclusiever, het assortiment steeds duurzamer en ook hun foodaanbod is steeds meer gericht op vegetariërs en veganisten. Hun nieuwste aanpassing is de welbekende appelkruimeltaart: deze is binnenkort helemaal vegan. Het vernieuwde receptuur vervangt de oude appelkruimeltaart en naar verwachting is de vegan taart vanaf volgende week al verkrijgbaar.

#DOESLIEF

In navolging van de ‘Zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn’ actie van Xaviera en Loesje vorig jaar, is ook SIRE Nederland een campagne gestart om mensen te attenderen op hun asociale gedrag. Met de hashtag #DOESLIEF willen ze de aandacht vestigen op hoeveel onaardig gedrag er eigenlijk is, zowel online als offline, en vragen ze mensen om op al dit onaardige gedrag te reageren met #DOESLIEF. Zelf is SIRE in elk geval al heel actief bezig op social media. Ik verwacht dat je #DOESLIEF de komende tijd erg veel voorbij zult zien komen.

Amsterdam BLEND Market

Amsterdam BLEND

Op zaterdag 16 maart van 12.00 uur tot 17.00 uur is het weer de hoogste tijd voor de Amsterdam BLEND Weggeefmarkt: een gezellige markt op het Timorplein in Amsterdam waar iedereen welkom is. Deze markt is het grootste freecycle en ruilevenement van Amsterdam en wordt elk jaar georganiseerd in Amsterdam tijdens NLdoet. Ben je op zoek naar gratis producten of diensten of heb je zelf iets ontzettend leuks aan te bieden? Dan is de Amsterdam BLEND Weggeefmarkt the place to be. Dit jaar is er veel nieuws te beleven. Zo is er een Groenafdeling in samenwerking met Plantenstekjesruil.nl opgezet. Hier kan men planten, stekjes, zaden en tuinspullen ruilen. Bij Het Postloket, opgezet door De Bloemetjes Buiten, kun je wenskaarten versieren om een onbekende buur te verrassen en bij de Buurt Balie Live kun je deelnemen aan een live uitvoering van het vraag en aanbod platform. Voor meer informatie over het event kun je een bezoek brengen aan de website van Amsterdam BLEND.

De Hemwegcentrale sluit

Urgenda

De Centrale Hemweg is een elektriciteitscentrale in Amsterdam die bestaat uit een gasgestookte en een kolengestookte centrale. Al jaren wordt er gestreden voor sluiting van de centrale, door stichting Wij Willen #Hemweg en diverse particulieren, en nu is het dan eindelijk zover: de Hemwegcentrale gaat sluiten. Er werd eerst gedacht dat de centrale volgend jaar zou sluiten, maar door het vonnis in de Urgenda-zaak, dat de Nederlandse staat verplicht om meer te doen tegen klimaatverandering, is eerdere sluiting onvermijdelijk. De centrale zal dan ook eind dit jaar al de deuren sluiten.

Bron foto 2: Monica Lovdahl voor Greenpeace
Bron foto 3: HEMA
Bron foto 4: SIRE
Bron foto 5: Greg Wijngaarde voor Amsterdam BLEND
Bron foto 6: Chantal Bekker voor UrgendaThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge